Dødsboer

Kjems l

Du er her » Forside » Dødsboer


 

 

 

Rådgivning ved behandling af dødsboer

Når en person er afgået ved døden, skal den formue, den afdøde efterlader sig, tilfalde de efterladte (heraf navnet dødsboer). Medmindre der er en ægtefælle, som kan og vil sidde i uskiftet bo, skal boet skiftes. Det vil sige fordeles blandt arvingerne. Nedenfor kan du se forskellige dødsboer-behandlinger vi kan hjælpe med:

Privat skifte af dødsboer

Er arvingerne enige derom og en række andre betingelser er opfyldt, kan de selv stå for skiftet, det vil sige privatskifte af dødsboet. Hvis der er flere arvinger og en flere forskellige typer af formueaktiver og måske også noget gæld, vælger mange at bede en advokat stå for det hele processen.

Bobestyrerbo

Kan arvingerne ikke enes, eller er en eller flere af de øvrige betingelser for privat skifte ikke opfyldt, sørger skifteretten for at en autoriseret bobestyrer til at gennemføre dødsbo-skiftet.

 

Få hjælp til afvikling af dødsboer: 

Hvis du har brug for hjælp til afvikling af dødsboer, eller blot vil vide mere om de forskellige behandlingsformer? Kontakt vores advokat H. Philip Jensen, der vil vil rådgive dig om dødsboer.

Vi kan også anbefale at læse domstol.dk, hvor du får vejledning og information om behandling af dødsboer.