Familieret

Familieret retshjælp

Du er her » Forside » Familieret


 

 

 

Hvad er familieret?

Der er love og regler, som regulerer stort set alt, hvad vi foretager os – fra vugge til grav. Oftest er det ikke noget, vi får anledning til at tænke mere over. For der sker det, vi ønsker og forventer. Det være sig, når vi køber og sælger stort og småt, flytter sammen, gifter os og skilles igen. Eller når vi låner penge i banken, udlåner penge til andre, bygger et hus, lejer en lejlighed mv.

 

Når det ikke går, som ønsket og forventet, og vi ikke med den anden/de andre involverede kan aftale en løsning, har vi lovene og de andre regler til at anvise løsningen. Mange konflikter kan man komme i forkøbet, ved at indgå aftaler inden problemerne opstår. Samejekontrakter, samlivskontrakter, ægtepagter, købekontrakter, lejekontrakter, låneaftaler, byggekontrakter, o.s.v.

Når en situation er opstået, og løsningen er fundet, er det som regel vigtigt at fastholde aftalen på skrift. Eksempelvis i bodelingsaftaler, frivillige forlig, fuldmagter, samværsaftaler, bidragsaftaler. Hvad kan man gyldigt aftale på forhånd, og hvad gør man når ”skaden er sket”?

 

Find en advokat i familieret:

Hvis du har brug for retshjælp til konflikter inden for familieret, så står vores advokater klar til at hjælpe dig.