Plyndringsret bør afskaffes

Under denne overskrift har en landmand skrevet et læserbrev i JydskeVestkysten om sin skilsmisse.

Af advokat Hans Henrik Wurlitzer

Landmandens ægtefælle var offentlig ansat med en god pensionsordning, som ikke skulle deles i forbindelse med skilsmissen.

Landmandens pensionsopsparing bestod hovedsageligt i det, han havde sparet op i landbrugsejendommen. Landbrugsejendommen skulle deles i forbindelse med skilsmissen.

Efter skilsmissen ville landmanden derfor pensionsmæssigt stå tilbage med en årlig pension på kr. 140.000, mens ægtefællens ville være på kr. 340.000.

Med læserbrevet gør landmanden opmærksom på at lovgivningen ikke er retfærdig. Og så får han også lige nævnt noget om en grådig modpart :-)

Lovgiver har gjort sig stor umage for at lave retfærdige regler for så vidt angår pensionsordningers stilling ved separation og skilsmisse. Men en lov kan ikke tage højde for alt.

Læserbrevet er et godt eksempel på et tilfælde, hvor en ægtepagt ville have været på sin plads ved ægteskabets indgåelse. I øvrigt en ukompliceret og billig løsning.

Antaget at ægtepagten inklusive grundig individuel rådgivning ville have kostet 10.000 kr. Så er det dog ”peanuts” i forhold til, hvad landmanden nu har mistet.

 

Kommentarer lukket til Plyndringsret bør afskaffes

Filed under NYHEDER

Comments are closed.