Dødsbobehandling

Når et menneske afgår ved døden, skal den formue, som afdøde efterlader, fordeles blandt boets arvinger. Såfremt ægtefællen til afdøde ønsker og på samme tid kan sidde i uskiftet bo, skal der dog ikke skiftes. Det er ofte forbundet med mange følelser, når et menneske pludselig dør, og der vil i mange tilfælde være tvister med hensyn til arv, som skal løses. Her kan det være praktisk, at du tager kontakt til en advokat, der både har indsigt i og kompetencerne til at sørge for, at hele forløbet kommer til at foregå både korrekt og smertefrit.

Privat skifte eller bobestyrerbo

Der kan foretages privat skifte af et bo, hvis alle arvinger er enige om, at det er på den måde, at det skal foregå. Er blot en af arvingerne imod, kan boet ikke skiftes privat. Det er stadig en god idé at få en advokat til at stå for hele processen. Og det gælder i særdeleshed, hvis der er tale om et bo med flere typer af formueaktiviteter og eventuel gæld. Såfremt betingelserne for privat skifte ikke er til stede, kan boet skiftes som et bobestyrerbo. Her er det skifteretten, som sørger for at finde en egnet advokat til at forestå skiftet af arven. Også i det tilfælde kan vi være behjælpelige med professionel assistance.

Kontakt os i Gråsten, når du behøver hjælp til dødsbo

Vi er et advokatfirma i Gråsten i Sønderjylland, der har stor erfaring med korrekt og timelig håndtering af dødsboer. I hele firmaets historie har vi behandlet dødeboer og bistået arvinger. Det gælder både bobestyrerbo og privat skiftede boer. Er du i tvivl om, hvordan boet bør behandles, herunder om du skal sidde i uskiftet bo, står vi til din rådighed.

Vi kan også anbefale at læse domstol.dk, hvor du får vejledning og information om behandling af dødsboer.

Hans Henrik Wurlitzer